måndag 14 februari 2011

Nanhuifläsk med sötsur sås


Grundreceptet på denna enkla kines är med kyckling men häromdagen inhandlade jag något som kallas fattigmansfilé i Malmö kötthandel på Möllan. Fattigmansfilé är insidan av skinkbenet på grisen, mört som en filé och saftigt. Under 50kr per kilo gör det väldigt prisvärt. Det lär vara ägaren själv som kom på denna styckningsdetalj.


Nanhuifläsk med sötsur sås
4 pers

500 gram fattigmansfilé eller kycklingfilé
2 morötter
1 röd paprika
1 burk bambuskott
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk soja
1 liten purjolök

Sötsur sås
1 1/2 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
4 msk pressad apelsinjuice
1 msk soja

Gör så här:
  1. Strimla köttet och grönsakerna.
  2. Stek köttet i olja tills det är gyllenbrunt. Ta upp och lägg åt sidan så länge.
  3. Fräs morot, purjo, paprika och bambuskott i ca 4 minuter. Tillsätt sedan köttet.
  4. Häll på vatten, buljong och soja. Låt sjuda ett par minuter.
  5. Blanda ingredienserna till såsen i en redningsbägare eller bara rör ihop det.
  6. Rör ned såsen i grytan. Koka upp och red av med maizena eller såsredning.
  7. Servera med ris.
  8.  
Perfekt med en matlåda till lunch någon dag på jobbet.
     

    2 kommentarer:

    1. Vilket underbart recept. Du vet verkligen vad du gör :)
      Ska laga det här idag till mig och min sambo, hon kommer att älska det.
      Tack!

      SvaraRadera
    2. Fantastiskt gott recept!!!!!! Har blivit en stor favorit hos oss.
      Tusen tack!!
      Annelie

      SvaraRadera