Glacerad vildsvinsfilé |
Ugnspotatis med "crunchy" salvia |
Suveränt kött |
Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar). Detta använde jag sedan som glace när temperaturen närmade sig 68 grader. Jag lät sedan köttet vila i folie medan jag tog fram övriga ingredienser på bordet. Till köttet serverades ugnsrostade färskpotatisar, morötter, lök och diverse örter från trädgården (timjan, salvia, bladpersilja, rosmarin och kinesisk gräslök). Kom ihåg att blanda örterna med olivolja och lägg med dem i ugnen på slutet så bränns de inte utan blir nästan lite crunchy (tack Jamie Oliver!). Speciellt salviabladen blir fantastiska.
Mycket god sås! |
Sås till grillat
4 pers
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk viltfond
1 msk rostad scharlottenlökfond
1 msk soja
1 msk sweet chili
1/2 liten burk Crème Bonjour Kantarell
1 msk äppelbalsamvinäger
nymald svartpeppar
Koka ihop allt och red av.
Slutet gott, allting jättegott |
Ser smaskens ut. Få saker slår den vilda grisen. Utsökt.
SvaraRaderaVäldigt inspirerande recept och foton! Nu vet jag vad jag skall laga för nyårsmeny hos oss, tack!
SvaraRadera