måndag 31 januari 2011

Kaviar- och dillfyllda rödspättor

Fyllda rödspättafiléer
Rödspätta är en förhållandevis billig fisk som lämpar sig till mycket och som kan varieras i det oändliga. Se till att fiskhandlaren tar bort skinnet, sedan är det bara att panera, fritera, fylla eller bara vara allmänt kreativ.

Kaviar- och dillfylld rödspätta
4 pers

ca 700 gram rödspättafilé
2 msk kaviar
1 msk pressad citron
hackad dill
peppar
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
1/2 dl vitt vin

Den här gången blandade jag lite vanlig smörgåskaviar med pressad citron och massor av hackad dill. Detta bredde jag på spättafiléerna och sedan ett par drag med pepparkvarnen. Sältan får man per automatik från kaviaren. Sedan rullade jag ihop dem och la dem i en ugnsform. Koka upp grädden, mjölken och vinet och låt buljongtärningen lösas i vätskan. Häll det över fiskrullarna och sätt in i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Servera med pressad potatis och någon grönsak.
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2103217/mork-o-mat?claim=suzksn3k2b5">Följ min blogg med bloglovin</a>

2 kommentarer:

  1. Hej! Hittade din blogg av en slump och tänkte att det kan vara rolig läsning. Det är roligt att följa dina kulinariska erfarenheter.
    Nåväl jag prövad fyllda rödspätte filéer och fann att det var gott men att något saknades. Jag valde stenbitsrom istället för "vanlig" kaviar. Fyllde fisken med rom och dill, stänkte över lite citronsaft och strödde över med lite citronpeppar. Gav rullarna lite salt och körde in det i ugnen.... Som sagt var gott men något fadd i smaken. Hoppas du ursäktar min kritik. Mvh Irene från Borås

    SvaraRadera
  2. Hej! Kul med människor som tar sig tid att kommentera. Stenbitsrom fungerar säkert alldeles utmärkt, men jag tyckte resultatet blev bra med vanlig kaviar. Prova gärna en msk vanlig kaviar som smaksättare i kall sås till fisk. Blir lite förvånad när du skriver att den blev fadd i smaken. Använde du färska eller frysta filéer?

    SvaraRadera