lördag 29 januari 2011

Kladdkakemuffins med Kinapuffar

När jag försöker vara duktig och hålla igen med sötsaker (vilket händer titt som tätt) så brukar jag frossa i mattidningar istället, eller så bakar jag något smarrigt sött som resten av familjen får äta. Den här gången engagerade jag yngste sonen och vi googlade efter lite muffins. Vi hamnade på en trevlig sida som heter Dagen Muffin med massor av intressanta recept. Valet föll på dessa enkla men ack så goda bakverk. Våra blev i kladdigaste laget men det är inget hinder, nästan tvärtom.

Kladdkakemuffins med Kinapuffar

Kladdkakemuffins med Kinapuffar
12 st

100 gram smör
2  ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
100 gram kinapuffar

Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i alla ingredienser. Vänd ner ca 100 g kinapuffar (tänk på att de vanligaste påsarna innehåller 210 gram). Häll upp i formar (Glöm inte att slicka skålen!). Grädda i mitten av ugnen i ca 14 min.

3 kommentarer:

 1. Tack Per för detta fantastiska recept!!! Jag som aldrig aldrig lyckats med en kladdkaka i hela mitt liv har just imponerat stort på familjen med dessa muffins!! Jag tog dock stora Kinapuffar och la överst i smeten istället för att blanda ner, och de smälte inte fullständigt. Inte för att det spelade någon roll, men nästa gång tar jag de små och blandar ner, för en nästa gång blir det definitivt!
  /Heléna

  SvaraRadera
 2. Kul med kommentarer och naturligtvis extra kul med positiva sådana. Har du provat med dumlekolor? Inte så illa det heller....

  SvaraRadera
 3. Ju kladdigare desta bättre&godare! Testar själv en massa och det senaste blev Crunchy kladdisar ;)

  SvaraRadera