tisdag 25 januari 2011

Chipstest

En ny chipssort går man inte bara förbi. De måste testas och det så fort som möjligt. Hela familjen gillar chips men vi har lite olika smak. Själv föredrar jag salt och vinägerchips. Tyvärr är det bara Estrellas som man kan få tag på och de är lite för mesiga. Mer vinäger tack! Walker´s eller Lay´s t.ex. Var kan man få tag på deras salt & vinegar chips?

Först ut är Estrellas Double Cheese and Chili. Låter ju jättegott men jag blev lite besviken. Smakar en del ost men har en "fet" och lite fadd smak. Chilin märker man knappt av alls. De här chipsen känns inte särskilt fräscha (om nu chips kan det). Betyget blir 2 av 5.

Betyg 2 av 5

Santa Maria är stora på TexMex och försöker nu slå sig in på den ordinarie chipsmarknaden med sina limited edition melodifestivalchips. Chipsen är av tortillatyp som sig bör när de kommer från Santa Maria. Sourcream & Jalapeno låter onekligen spännande och jalapenosmaken finns där. Chipsen kunde ha blivit riktigt bra med mer hetta och lite mer sälta. Potentialen finns men alldeles för mesigt kryddat. 2 av 5.

Betyg 2 av 5

Sweet chili från Santa Maria är söta och ganska smakrika. För söta tycker jag. Namnet borgar för lite hetta men det är bara sött och sliskigt. 2 av 5.


Betyg 2 av 5

Måste bara skriva om Cheese & Onion från Lay´s. Jag har haft för vana att köpa hem dem från City Gross som har haft dem i sitt sortiment. Under en längre tid har de varit borta men häromdagen fanns de igen. De här chipsen är tunna och spröda med en perfekt smakkombination av ost och lök. Mycket bättre än så här blir inte chips. 5 av 5!

Betyg 5 av 5!

4 kommentarer:

 1. Oj vad många va sorter det kommit!

  SvaraRadera
 2. Lät ju onekligen som intressanta smaker. Dessvärre (?) verkar vi ha samma smak när det kommer till chips, så det är väl inte ens lönt att testa. Förresten så finns Walkers Salt and Vinegar på Ica Focus här i Göteborg. Kanske lite långt från Vellinge, men det är fan ta mig värt det. Finns dessutom bara i små påsar, fettinnehållet överstiger trots det rdi med 500%, men det går man lätt av sig på golfbanan.

  Tack för de fina orden om min video :)
  Hälsa la familia

  SvaraRadera
 3. Kan ICA Focus i Gbg så bord andra ICA kunna. Dags för lite lobbyverksamhet....

  SvaraRadera
 4. Verkar gott! Spännande med nytt. Blir nog chipstest i helgen här hemma!!! /C

  SvaraRadera