söndag 23 januari 2011

Libanesiska tilltugg

ICA´s kundtidning Buffé har ibland en del trevliga reportage och recept. I näst senaste numret fanns ett reportage om Chef Ramzi och libanesisk matlagning. Ett par av recepten såg väldigt goda ut så varför inte prova? Jag har förmånen att arbeta på Rosengård i Malmö och har nära till matbutiker med lite ovanliga och dessutom billiga varor. I receptet på Pitatilltugg skulle det vara sumak och det var inget jag hade hemma. På Rosengårds centrum var det inga problem att hitta denna spännande smaksättare som kommer från torkade bär från en buske. Smaken är syrlig åt citronhållet och används flitigt i libanesisk matlagning. Jag passade också på att köpa ett jätteknippe bladpersilja som är oerhört mycket billigare än på ICA därhemma. De stora tunna bröden som kommer från Oriental Bröd AB i Malmö är supergoda.



Pitatilltugg
4 pers

1 rödlök
1 1/2 dl grovhackad bladpersilja
2 tsk sumak (eller rivet citronskal)
ca 1 dl tomatpuré
2 libabröd
olivolja

Skär rödlöken i skivor. Blanda med persilja, sumak och 2 krm salt. Bred tomatpuré på bröden. Fördela lökblandningen på bröden. Ringla över lite god olivolja och dela i tårtbitar med en pizzaskärare. Servera som tilltugg till annan mat eller som en liten aptitretare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar