Snabbgravad, grillad lax |
Efter att ha närvarat när Annette och hennes kurskamrater uppmärksammades i universitetsaulan i Lund var det dags att börja förbereda maten. Laxfilén inhandlades i Limhamns fiskrökeri (sorry Lomma, men ni passade inte in tidsmässigt) och lades i en snabbgravning bestående av lika delar salt och socker, finhackad dill och rivet citronskal. Jag hade tänkt inviga min vunna Webergrill trots nollgradigt väder och risk för snöfall. Efter ett par timmars gravning torkade jag av så mycket det gick av kryddorna för att sedan gnida in övriga smaksättare. Ni hittar kryddorna i ett annat recept. Laxen grillades "sotig" på köttsidan och fick sedan gå färdig med skinnsidan ner. Fisken serverades med en vitvinssås med räksmak och fuskfärskpotatisar, frysta från Felix. Riktigt bra faktiskt! Såsen är också samma som i ett äldre recept, fast nu med räkskal i reduceringen. Resultatet blev väldigt lyckat och snön väntade vänligt tills grillningen var klar.
"Sotad" laxfilé |
Limhamns fiskrökeri |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar