söndag 30 januari 2011

Kexchoklad med blåbär

Kexchoklad med Blåbär
Kexchoklad är en klassiker som har funnits sedan 1921. Det är den bäst säljande konfektyrprodukten i Sverige och har varit så sedan 1976. Cloetta har processat för att få ensamrätt på varumärket Kexchoklad men namnet anses vara för allmänt och nu används det av flera företag.
Kexchoklad med mörk choklad lanserades inför alpina VM 2006. Kexchoklad snacks apelsin kom i ungefär samma veva. Båda dessa sorter är helt ok om man tröttnar på originalet.

Januari 2011 kom så Kexchoklad Blåbär ungefär samtidigt som designen på förpackningen ändrades. I skrivande stund har jag bara sett den på Hemmakväll som antagligen har någon typ av förhandsdeal med Cloetta. Blåbärssmaken finns där men det smakar lite konstgjort (vilket det också är). Innehållsförteckningen nämner inte blåbär överhuvudtaget utan längst ner står det "aromer" vilket torde innebära lite blåbärssmak också. Ganska angenäm upplevelse trots allt. Betyget får bli 3 av 5. Står man i godisdisken och väljer så väljer iallafall jag originalet 9 gånger av 10. Den tionde tar jag en mörk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar