Spännande att se hur kycklingen blev |
Libanesisk kyckling med valnötter
4 pers
1 hel färsk kyckling
3 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
1/2-1 dl färskpressad citronjuice
2 gula lökar
2 libabröd
2 1/2 dl grovhackad bladpersilja
1/2 dl grovhackade valnötter
1/2 msk sumak
grovhackad koriander eller persilja som dekoration
Sätt ugnen på 225 grader. Stycka kycklingen i 8 bitar. Vispa ihop pressad vitlök, olivolja och citronjuice. Blanda persiljan med valnötterna och sumak. Blanda i detta i oljeblandningen.
Täck botten av en tillräckligt stor, oljad ugnsform med ett bröd. Salta kycklingbitarna och lägg dem i formen. Lägg på lök i skivor och häll sedan på oljeblandningen.
Täck kycklingen med det andra brödet. Ställ in i ugnen 40-50 minuter. Täck med aluminiumfolie efter10-15 minuter när brödet har fått lite färg. Kolla kycklingen så att köttsaften är klar, då är den färdig.
Voilá |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar