måndag 24 januari 2011

Libanesisk kyckling med valnötter

Det här receptet är hämtat från Buffé och lockade med tillagningssättet. Man ska nämligen "baka" in kycklingdelarna i bröd. Häromveckan såg jag något liknande på TV och då var det en indisk rätt som de slog in i chapatibröd för att sedan tillaga under lång tid. Den här rätten klarar sig på en timme i ugnen. Resultatet blev spännande och gott. Jag gjorde en tabbouleh med linser och bulgur till men det fungerar säkert alldeles förträffligt med ris.
 
Spännande att se hur kycklingen blev

Libanesisk kyckling med valnötter
4 pers

1 hel färsk kyckling
3 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
1/2-1 dl färskpressad citronjuice
2 gula lökar
2 libabröd
2 1/2 dl grovhackad bladpersilja
1/2 dl grovhackade valnötter
1/2 msk sumak
grovhackad koriander eller persilja som dekoration

Sätt ugnen på 225 grader. Stycka kycklingen i 8 bitar. Vispa ihop pressad vitlök, olivolja och citronjuice. Blanda persiljan med valnötterna och sumak. Blanda i detta i oljeblandningen.
Täck botten av en tillräckligt stor, oljad ugnsform med ett bröd. Salta kycklingbitarna och lägg dem i formen. Lägg på lök i skivor och häll sedan på oljeblandningen.

Täck kycklingen med det andra brödet. Ställ in i ugnen 40-50 minuter. Täck med aluminiumfolie efter10-15 minuter när brödet har fått lite färg. Kolla kycklingen så att köttsaften är klar, då är den färdig.

Voilá


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar