torsdag 27 januari 2011

Chicken Korma från Patak´s


Vi beställer gärna hem indisk mat emellanåt. Alla i familjen gillar det skarpt. Indisk mat förresten, ett ganska löjligt begrepp om man tänker efter. Ungefär lika dumt som att prata om europeisk mat som ett samlingsbegrepp. Vad skulle det vara? Rödbetssoppa från öster eller spanska tapas, rutten sill från Sverige eller italienska skaldjur? Indisk mat är lika varierande och mångfacetterad som europeisk mat och behöver upplevas på plats. Restauranger som kallar sig indiska finns det iallafall gott om i sveriges största städer och butikshyllorna är fulla av halvfabrikat som gör att man kan längta sig bort lite.
Patak´s är ett brittiskt varumärke som fungerar och som ofta smakar bra. Deras nya kryddpastor lockade och resultatet blev riktigt bra och smakrikt. Priset är på ca 20 kr för en förpackning som ska räcka till två portioner. Blir dyrt om man ska laga till en familj på fyra. Betyget blir 4 av 5.
För att lyxa till det lite så sprang jag in på Indian Haweli i Malmö och köpte med mig några naanbröd hem. De är fantastiska!

Chicken korma á la Patak´s

Garlic naan från Indian Haweli

2 kommentarer: