Två små dovhjortsfiléer |
Vinägrettspotatis
4 pers
600 gram skalad potatis
4 msk rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
4 vitlöksklyftor
hackad färsk timjan
salt och vitpeppar
smör
Skiva potatisen tunt. Blanda olja, vinäger salt och peppar och blanda allt med den skivade potatisen. Lägg potatisen omlott på en smord ugnsplåt. Lägg på finhackad vitlök, timjan och lite hyvlat smör. Baka i 25 minuter i 200 grader.
Blåbärssky
4 pers
2 dl rödvin
2 dl vatten
1 dl blåbär
1 msk viltfond
1-2 tsk honung
1 msk smör
salt och peppar
Koka ihop vin, vatten och fond tills ungefär hälften återstår. Passera blåbären genom en sil och häll i purén och honungen. Smaka av med salt, peppar och en klick smör. Red såsen med maizena eller såsredning till önskad konsistens.
Dovhjort och ett gott rödvin. Lördagen räddad! |
Dovhjortsfilé med vinägrettspotatis och blåbärssky |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar