Rödbetscarpaccio |
Många är de som sagt sig inte tycka om rödbetor, men som efter den här förrätten helt ändrat åsikt.
-Jag visste inte att jag tyckte om rödbetor, är en vanligt förekommande kommentar efter att ha tömt tallriken. Håll till godo:
Rödbetscarpaccio med ruccola- och fetaostkräm
4 pers
3-4 rödbetor
75 gram fetaost
3 msk turkisk yoghurt
en näve ruccola
pinjenötter
balsamvinäger (gärna lite trögflytande, typ Crema di balsamico)
salladsblad att dekorera med
salt och peppar
Gör så här:
- Koka rödbetorna ca 40 minuter. Låt dem sedan svalna lite innan du skalar dem och sedan hyvlar dem tunt med en osthyvel eller mandolin.
- Mosa fetaosten och mixa med yoghurt och ruccola. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta pinjenötter i het panna tills de fått lite färg.
- Lägg upp rödbetsskivorna snyggt på tallrikar. Lägg en klick fetaostkräm i mitten. Ringla över lite balsamvinäger och lägg sist på pinjenötter och små salladsblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar