torsdag 10 mars 2011

Rödbetscarpaccio med ruccola- och fetaostkräm

Rödbetscarpaccio

Många är de som sagt sig inte tycka om rödbetor, men som efter den här förrätten helt ändrat åsikt.
-Jag visste inte att jag tyckte om rödbetor, är en vanligt förekommande kommentar efter att ha tömt tallriken. Håll till godo:

Rödbetscarpaccio med ruccola- och fetaostkräm
4 pers


3-4 rödbetor
75 gram fetaost
3 msk turkisk yoghurt
en näve ruccola
pinjenötter
balsamvinäger (gärna lite trögflytande, typ Crema di balsamico)
salladsblad att dekorera med
salt och peppar

Gör så här:
  1. Koka rödbetorna ca 40 minuter. Låt dem sedan svalna lite innan du skalar dem och sedan hyvlar dem tunt med en osthyvel eller mandolin.
  2. Mosa fetaosten och mixa med yoghurt och ruccola. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta pinjenötter i het panna tills de fått lite färg.
  4. Lägg upp rödbetsskivorna snyggt på tallrikar. Lägg en klick fetaostkräm i mitten. Ringla över lite balsamvinäger och lägg sist på pinjenötter och små salladsblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar