Gnocchi med mozarella och basilika |
Gnocchi (uttalas "njocki" ungefär) är inget som jag är särskilt väl bevandrad med. Inte provat det så många gånger faktiskt. Det här enkla receptet är iallafall väldigt gott. Se till att hitta färsk gnocchi. Den här gången hittade jag bara fyllda gnocchi men de var goda de också.
Gnocchi med ugnsbakade körsbärstomater och mozarella
4 pers
ca 800 gram gnocchi
2 scharlottenlökar
2 askar körsbärstomater
2 msk olja
smör
salt och peppar
1 kruka basilika
125 gram mozarella (gärna cocktailmozarella)
Ugnsbakade körsbärstomater |
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Skiva löken tunt och lägg i botten på en ugnssäker form. Lägg två paket körsbärstomater ovanpå. Ringla över två msk olivolja och strö över salt och peppar. Ugnsbaka ca 30 minuter.
- Koka gnocchin i saltat vatten. Medan de kokar, förbered en rymlig stekpanna med lite smör att bryna den färdigkokta gnocchin i.
- När gnocchin flyter upp till ytan är de klara. Lyft upp dem med en hålslev och bryn dem lätt i stekpannan. Krydda med salt. Lägg 125 gram mozarella ovanpå gnocchin i stekpannan precis innan servering så att de hinner bli lite varma och strö över blad från en kruka basilika.
- Servera gnocchin med ugnsbakade körsbärstomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar