Fiskbilen från Lomma. Standard på fredagar. |
Två sorters lax med glasnudlar och sjögräs |
Garlic and black pepper flavoured seaweed |
Två sorters lax med varm glasnudelsallad
4 pers
Källa: Santa Marias hemsida |
ca 700 gram färsk laxfilé
teriyakisås
Wasabi & Sesame-krydda (Santa Maria)
1 paket glasnudlar (3-4 port)
1/2 orange paprika
75 gram sockerärtor
4 salladslökar
1/2 vitlöksklyfta
böngroddar (färska eller på burk)
Dressing
ca 2 cm ingefära (riven)
juicen från 2 limefrukter
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 msk sesamolja
1 1/2 msk soja
1 msk flytande honung
1/2 röd chili
Blanda allt till dressingen
Gör så här:
- Skär laxfilén i stavar (ca 5x1,5x1,5 cm)
- Laga till glasnudlarna enligt förpackningen.
- Strimla paprika, sockerärtor, lök och vitlök fint och fräs i olja ett par minuter. Blanda i böngroddarna och låt dem bli varma också.
- Blanda grönsakerna med nudlarna.
- Häll över dressingen och blanda lätt.
- Stek laxen runt om, gärna i grilljärn.
- Pensla hälften av laxstavarna med värmd teriyakisås. Den andra hälften rullar du i Wasabi & Sesame-krydda.
- Servera på förvärmda tallrikar och gärna en bit lime till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar