onsdag 23 mars 2011

Matkaravan

Karavanföraren Linda Dahl med godsaker

Malmö Kötthandel där jag köper min fattigmansfilé

Framför humidoren på Möllans Ost

Dignande butikshyllor på Kina Center Livs, Möllevångstorget i Malmö
För ett tag sedan så gick jag och min fru en sk matkaravan runt Möllevångstorget i Malmö. Vädret var uselt, regnet föll hela kvällen men inte gjorde det något alls. Humöret var på topp och jag hade ett stort leende på läpparna hela tiden. Att bli guidad av Linda Dahl som vet vad hon pratar om gör en glad. Att dessutom få provsmaka allehanda delikatesser under så proffsig ledning gjorde mig salig. Tiden rann iväg väldigt fort mellan besöken i butikerna. Köttaffärer, ostbutiker och mer eller mindre kända butiker runt Möllan besöktes och de flesta av dessa butiker har sedan dess fått besök av mig igen. Fattigmansfilén, som läsare av min blogg har stött på vid ett par tillfällen, upptäckte jag efter Lindas tips.

Vill man gå en Matkaravan så kan ni gå in på deras hemsida och botanisera och boka. Låt inte priset avskräcka (375 kr) för det är två timmar kulinarisk njutning. Se bara till att vara ute i god tid. Det är populärt och ganska hårt bokat. Konceptet finns i Stockholm och Malmö.

Under vår tur följde en journalist och en fotograf från Göteborgsposten med och deras artikel från denna kväll finns att läsa på http://www.gp.se/matdryck/1.569704-lat-maten-testa-mun.

1 kommentar:

  1. Åh vad skoj! Som Malmöbo har man en tendens att handla sina varor på samma gamla ställen. Kul att prova något nytt! Om inte annat så ett bra presenttips!

    SvaraRadera