tisdag 8 mars 2011

Fettisdag och Go nuts with Dumle

Minisemlor by Jenny!

Jag och bror min hade en tanke förra årets fettisdag att vi skulle leva på semlor hela den dagen, som en slags hyllning och som en sjuk grej. Nu gjorde vi inte det men vi åt semlor med god aptit. De bästa var de som vi gjorde i långpanna! Man ska dem sedan i rutor liksom. Semleformen gick förlorad men det var praktiskt, smidigt och blev mycket på en gång. Tyvärr hittar jag inte receptet.

Idag har jag ätit fyra semlor! Nu är det inte så illa som det låter. Semlorna ifråga hade en diameter på ca 4 cm. Små men naggande goda som det heter. Det var en kollega som hade den goda idén att bjuda oss kollegor på minisemlor idag. Jag åt min egna, Annas och sedan när jag plockade undan resterna efter allas eftermiddagsfika så klämde jag två små till. Smaskens! Tack Jenny!

Go Nuts with Dumle

Dumle goes nuts innebär Dumlekolor med cashewnötter. Ingen smaksensation direkt. Smakar mest vanlig dumlekola fast med lite hackade nötter. Ja, vad hade han väntat sig? Vet inte riktigt men det är för lite skillnad från vanlig dumle för att vara särskilt intressant. Dumle i sig är inte någon stor favorit hos mig. Bäst är Dumleklubbor och den allra bästa gången var när jag var på studiebesök på Fazer i gamla chokladfabriken i Malmö. Där fick vi smaka dumleklubbor som kom direkt från löpande bandet, varma och mjuka. De var magiska!
De här kolorna får:
2,5 av 5

2 kommentarer: