|
Frasvåfflor med kardemumma |
Våffeldagen avslutades med goda frasvåfflor smaksatta med kardemumma. De godaste våfflor vi har ätit i vår familj blev vi serverade när vi var i Grövelsjön och vandrade. Efter att vi tagit båten från STF´s fjällstation över till norska sidan så ligger där en våffelstuga som gör egna våfflor med kardemumma. Fantastiskt goda! Det här är det närmaste jag har kommit. Ganska nära originalet. Kanske ska prova med grädde i smeten nästa gång. Kom ihåg att om det är ägg i smeten så blir våfflorna inte lika frasiga.
Frasvåfflor med kardemumma
ca 12 st
3,5 dl vetemjöl | |
3 tsk bakpulver |
|
2 dl mjölk |
|
2,5 dl vatten | |
100 g smör | | | | | | | | | | |
- Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mjöl och bakpulver och vispa samman med mjölken till en slät smet. Rör i vattnet (gärna bubbelvatten så blir det ännu frasigare), det smälta smöret och kardemumman. Låt smeten vila i minst 20 minuter.
- Grädda våfflorna i våffeljärn och låt dem svalna på galler. Lägg dem inte på hög. Då blir de mjuka och tråkiga med en gång.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar