torsdag 23 december 2010

Ris á la Malta och kanelpannacotta

Som avslutning på julbordet får ni här två smakfulla alternativ till den vanliga gröten.
Ris á la Maltan med citrusfrukter och granité på passionsfrukt är mindre onyttig och känns fräschare än det gräddiga originalet. Blanda god risgrynsgröt med vaniljsås tills du är nöjd med smak och konsistens. Lägg på filéer av grapefrukt, blodapelsin eller vanlig apelsin. Gör granitén på saft från passionsfrukt. Tiilsätt socker efter smak och frys in. Riv den över gröt och citrusfrukter precis före servering.

Ris á la Malta med citrusfrukter

Pannacotta är aldrig fel och den här varianten med juliga smaker passar fint efter maten sent en julkväll.

Kanelpannacotta
4 pers

2 dl grädde
2 dl mjölk
0,5 dl socker
1 kanelstång
2 gelatinblad

Koka upp allt utom gelatinbladen. Låt stå och dra i 20 minuter. Blötlägg två gelatinblad. Ta bort kanelstången. Lägg ner gelatinbladen i den ljumma vätskan och rör om. Häll upp i glöggmuggar och ställ i kylen i minst ett par timmar.

Glöggsyrup

1 dl socker
1 dl glögg

Koka upp och rör om. Koka ett par minuter under omrörning. Låt svalna. Vid servering hälls syrupen över pannacottan.

Kanelpannacotta med glöggsyrup

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar