onsdag 15 december 2010

Enkel orientalisk kycklinggryta


Originalreceptet innehåller en hel kyckling i delar. Till vardags är det smidigt, enkelt och snabbt att använda kycklingfilé istället. Barnvänligt är det också. Vill man så kan man ha i lite hackad chili för att få lite stuns i grytan.

Enkel orientalisk kycklinggryta
4 port

3-4 kycklingfiléer
2 msk soja
1 1/2 tsk malen ingefära
1 msk brun farin
ca 400 gram ananas i skivor eller bitar med spad
1 1/2 msk vinäger
1 dl vatten
1 bit purjolök ca 15 cm



Dela kycklingen i bitar och stek den runt om i olja. Blanda soja, ingefära, spad från ananasen, vinäger, vatten, salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen. Småputtra tills kycklingen är genomkokt. Tillsätt finstrimlad purjolök och ananasbitar. Red av med lite såsredning eller arrowrot. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar