söndag 5 december 2010

Julkyckling med supersås


ICAs julkyckling
ICA har nu till jul en färsk kyckling med julkryddning. Kycklingen ligger färdigmarinerad och kryddad i en praktisk ugnsform. Vill man ha något mer i ugnen till kycklingen så får man lägga den i en större form. Väl i ugnen sprider sig angenäma dofter i köket. Kycklingen smakar gott av kanel och kardemumma, honung och apelsin och får en julig och nästan orientalisk smak. Stekvätskan gav en väldigt god sås (se nedan) Kycklingen gillades av alla i familjen och får 5 av 5.

Ska du göra en supergod sås enklast möjligt till exempelvis kyckling så följ nedanstående råd. Använd gärna vispgrädde och späd med mjölk istället för att använda matlagningsgrädde. Varför? Jo, mjölk och riktig vispgrädde innehåller inga tillsatser, men det gör matlagningsvarianterna! Det är också lätt att själv bestämma hur fet du vill ha såsen.


Sås till kyckling 
4 pers

2 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
en Fond du chef chicken
1 msk soja
1 msk vinbärsgelé
maizena såsredning
1-2 msk vätska från kycklingen
salt och peppar

Vispa ihop alla ingredienser utom redningen. Koka upp och smaka av innan du reder av såsen.
Följ samma ordning om du vill göra en god såsbas till kött. Använd då annan fond (kalv eller ox) och smaksätt med vätska från urvispad stekpanna.

Kyckling med god sås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar