söndag 19 december 2010

Rårakor med bacon

Rårakor är underskattat. Så grymt gott! Här kommer ett recept som funkar fint.

Rårakor med bacon och lingon


Rårakor
4 pers

ca 600 gram potatis
ett ägg
1 tsk salt
1 1/2 msk maizena

Riv potatisen fint. Blanda med uppvispat ägg, salt och maizena. Värm stekjärnet och stek "pannkaksstora" rårakor 3-4 min på ena sidan och sedan ett par minuter på den andra. Servera med bacon och rårörda lingon. Jag använde Scans Butchers Choice Bacon som är stora fina baconskivor från kotletten på Pigghamgrisar. Riktigt bra. Barnen som tycker att "vanligt" bacon är för fett föll pladask för detta lyxbacon.

Butchers Choice Bacon



 Sedan var det dags att klä granen. Ingen designgran i vår familj inte. Mycket av allt är det som gäller. Lite glögg fick vi värma på för att få upp stämningen rejält.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar