Adventsgryta |
Adventsgryta
4 pers
4 kycklingfiléer
salt och peppar
2 dl grädde
1/2 paket saffran (0,25 gram)
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande kycklingfond
15 svarta oliver
1 liten burk avrunnen syltlök
1 röd paprika
Bryn kycklingfiléerna (i så stora bitar du vill ha dem) i lite olja. Salta och peppra. Häll på vatten, grädde och buljongtärning/fond och saffran. Låt det småputtra i 10 minuter. Tillsätt svarta oliver och syltlök. Strimla paprikan och lägg på innan servering. Servera med ris eller pasta och grönsallad.
Denna ska jag prova. Tycker nog som du när det gäller saffran i maten, men har ett recept som slår det mesta när det gäller att koka musslor själv =)) (har provat säkert 10 olika) Har saffran i men smakas inte direkt "Guidos musselsoppa" mailar gärna receptet om du vill prova?! Kram Tina W
SvaraRadera