tisdag 28 december 2010

Ädelostfylld och serranolindad kycklingfilé med pasta

Kycklingfilé är bra mat att ha hemma. Har man inte i frysen så är det naturligtvis ännu bättre färskt. Man kan fylla filéerna med det man har hemma och köra dem i ugnen. Se bara till att de når en innertemp på 70 grader. Jag valde att fylla mina filéer med ädelost och soltorkade tomater. Såsen till blev supergod. Nu kör vi.

Serranolindad kycklingfilé

Ädelostfyllda och serranolindade kycklingfiléer med fettuchini och ädelostsås
4 pers

4 kycklingfiléer
4 skivor serranoskinka
8 soltorkade tomater
salt och peppar
ädelost efter smak

Ädelostsås
2 dl grädde
1 dl mjölk
1/2 tärning hönsbuljong
ädelost
1 nypa socker eller en tsk vinbärsgelé
salt och peppar
Köttsaften från kycklingen

Skär en ficka i filéerna. Krydda dem med salt och peppar och stek dem runt om så att de får lite färg. Fyll varje filé med lite ädelost och två soltorkade tomater. Jag använde Gräddädel från Kvibille och tomater som var pestomarinerade från Zeta. Dessa tomater har tydligen utgått ur sortimentet men det finn ju massor av andra sorter. Linda sedan kycklingen med serranoskinkan eller annan salt, lufttorkad skinka. Det går också hur bra som helst med bacon. Läg i en form och sätt in i ugnen på 170 grader.
Till detta valde jag färsk fettuchini, ett paket naturell och ett spenat. Under tiden som kycklingen är i ugnen så värm pastavatten och gör såsen. Blanda grädden, mjölken, buljongtärning. Koka upp och smula sedan i ädelost efter smak. Smaka av med salt och peppar och en nypa socker. Sötma är ofta det som fattas när man inte är nöjd med en sås.

När kycklingen har nått 65 grader så koka pastan. Använder du torr pasta så får du börja tidigare eftersom det kräver längre koktid. Ta ut kycklingen och häll köttsaften i såsen och rör om. Till detta srverade jag en enkel tomatsallad med lök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar