lördag 11 december 2010

Pasta Frutti di Mare

Min egen variant av en klassisk pastarätt. Jag hade egentligen tänkt att göra en pasta med hjärtmusslor men de var slut i fiskbilen. Jag beställde ett nät till nästa helg så då blir det pasta vongole. Istället köpte jag små bitar av hälleflundra (tänk skivspill) och lite räkor.

Pasta Frutti di Mare

Pasta Frutti di Mare
4 pers

500 gram pasta
valfri fisk och skaldjur
En vitlöksklyfta
En halv burk krossade tomater
2 msk kapris
1 msk tomatpuré
en skvätt vitt vin
saften av en halv citron
saften av en halv apelsin
salt och peppar
basilika


Tomatsås till pastan

Koka valfri pasta
Koka ihop tomaterna med vinet, purén, saften från citron och apelsin, kapris och finhackad basilika. Smaka av med salt och peppar.
Stek eventuella fiskbitar tillsammans med hackad vitlök, salt och peppar.Lägg i räkor på slutet så de blir varma. Blanda den nykokta pastan med såsen och toppa med din egen fisk/skaldjur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar