torsdag 2 december 2010

Snabb citronpasta med tomater och kapris

Ont om tid har väl de flesta allt som oftast. Då är det bra att svänga ihop en enkel men god pastarätt. Experimentera gärna själv med olika ingredienser och smaksättare men ha gärna små tomater och lök som bas.

Snabb citronpasta med tomater och kapris
4 pers

Små tomater av "körsbärstyp"
1-2 msk kapris
saften av en halv citron
2-3 vitlöksklyftor
2 sharlottenlökar salladslök eller en vanlig gul
basilikaolja
salt och peppar
riven parmesan

Stek den hackade (eller klyftade) löken och vitlöken i raps- eller olivolja. Tillsätt halverade tomater och kapris. Låt det bli varmt. Pressa över saften av en halv citron. Salta och peppra efter behag. Servera med spagetti eller annan pasta som faller dig i smaken. Ringla över en god olja. Jag använde en basilikaolja. Strö på rikligt med parmesan. Prego!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar