fredag 3 december 2010

Nörrebro bryghus


I onsdags var jag i Köpenhamn med några kollegor. Först fick vi i oss lite kultur genom att besöka Statens Museum for Kunst. Där tittade vi på Bob Dylans Brazil series. Jag var inte särskilt imponerad och gick därifrån med ett jaha. Bättre skulle det bli. Vi styrde de något halkiga stegen mot Nörrebro Bryghus. En restaurang och ölbryggeri i ett, som slog upp portarna för sju år sedan.

Bryggeriavdelningen

När man kommer in genom dörren möts man av trevlig atmosfär, mycket folk och fantastiska dofter från både kök och bryggeri. Jag provade ett par ölsorter själv och snyltade sedan på några vänners öl för att få smaka så många sorter som möjligt. Föll för deras Bombay IPA och julebrygden.


Baren med alla egna sorter på fat

Menyn är inte särskilt omfattande och de flesta av oss valde torskrygg med senapssås och ölkokta rödbetor. Mycket gott och fräscht! Är man riktigt hungrig, som jag var vid nämnda tillfälle, så är det inte så mycket mat för 198 dkr men brödet som serverades till var suveränt och i riklig mängd. Kom ihåg att förhandsboka om du ska äta. Vi var där en onsdag och hade tur som fick plats. Ett besök rekommenderas varmt!

Torsk med senapssås och ölkokta rödbetor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar