tisdag 21 december 2010

Kryddor från Rosengård

Kryddor från Rosengård


Exponering på City Gross, Rosengård

Tänkte att jag skulle tipsa om en väldigt trevlig och annorlunda kokbok. Boken kom till i samband med att TV4 gjorde matlagningsinslag i Nyhetsmorgon under 2010. Boken har sålt bra och häromdagen var det stort säljjippo på City Gross på Rosengård. Boken innehåller massor av trevliga recept och reportage från olika delar av Rosengård/Världen. Längst bak i boken sitter en DVD med alla inslagen från TV4. Xenofobia heter förlaget och på deras hemsida kan ni läsa mer om boken och programmen. Här kommer ett smakprov som jag lagade häromdagen. Mycket uppskattat av hela familjen.

Uppslag ur boken
Provsmakning

 Afghanska köttbullar i kryddig sås
4 pers

Köttfärs
500 gram nötfärs
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad färsk koriander
1/2 msk salt
1 tsk spiskummin

Sås
3-4 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1/2-1 tsk salt
1 msk masalakrydda
1 färsk chili
1 dl vatten



Blanda färsen med finhackad lök, pressad vitlök och kryddorna. Forma till köttbullar.

Stek finhackad lök i oljan. Tillsätt den hackade chilin och sist pressad vitlök. Stek tills det fått lite färg. Häll i krossade tomater, salt och masala. Puttra under lock i 7-8 minuter, tillsätt sedan köttbullarna och vattnet och rör om försiktigt. Sjud på medelvärme ca 15 minuter och rör om någon gång. Servera med kokt potatis.

Afghanska köttbullar i kryddig sås

1 kommentar:

  1. Rolig blogg!
    Fina recept!

    keep up the good work!

    Johan

    SvaraRadera