fredag 10 december 2010

Gremolatabulgur med lax och tomatsalsa

Lätt, nyttigt, snabbt och gott, vad mer kan man begära? Den här rätten finns i senaste Allt om Mat (nr 20) fast då med torsk. Här följer min egna variant med lax.


Gremolatabulgur
4 port

4 portionsbitar lax
2 1/2 dl fullkornsbulgur
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
1 dl hackad bladpersilja
2 msk olivolja
salt och peppar

Salsa
2-3 stora goda tomater eller en ask körsbärstomater
1/2 rödlök
1/2 röd chili
2 msk olivolja
salt och peppar

Ringla olja över laxen, salta och peppra. Sätt in den i ugnen på 175 grader i 10-12 min, eller tills innertempen är ca 45 grader. Koka bulgurn enligt anvisning. Riv skalet och pressa citronhalvan och blanda med olja, persilja och finhackad vitlök. Salta och peppra. Fintärna tomaterna och finhacka chilin och löken. Blanda med olja, salta och peppra. Servera fisken med bulgur och tomatsalsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar