måndag 13 december 2010

Adventsgryta

Saffran är definitivt en favoritkrydda, i bakverk vill säga. Mammas lussekatter skulle jag kunna äta året om utan vidare. Jag har däremot aldrig varit särskilt förtjust i mat med saffran. Får jag välja så tar jag t.ex.en fisksoppa utan saffran. Det här gamla receptet är ändå helt OK i juletider.

Adventsgryta

Adventsgryta
4 pers

4 kycklingfiléer
salt och peppar
2 dl grädde
1/2 paket saffran (0,25 gram)
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande kycklingfond
15 svarta oliver
1 liten burk avrunnen syltlök
1 röd paprika

Bryn kycklingfiléerna (i så stora bitar du vill ha dem) i lite olja. Salta och peppra. Häll på vatten, grädde och buljongtärning/fond och saffran. Låt det småputtra i 10 minuter. Tillsätt svarta oliver och syltlök. Strimla paprikan och lägg på innan servering. Servera med ris eller pasta och grönsallad.

1 kommentar:

  1. Denna ska jag prova. Tycker nog som du när det gäller saffran i maten, men har ett recept som slår det mesta när det gäller att koka musslor själv =)) (har provat säkert 10 olika) Har saffran i men smakas inte direkt "Guidos musselsoppa" mailar gärna receptet om du vill prova?! Kram Tina W

    SvaraRadera