lördag 13 november 2010

Ölprovning på Malmö Brygghus

Anders Hansson i rummet som ska bli pub.En guidad tur med provsmakning av Malmö Brygghus ordinarie sortiment, ja mycket bättre kan det inte bli en fredag eftermiddag. Redan när man kommer in i byggnaden (gamla chokladfabriken) slår de många dofterna emot en. Humle, choklad, jäst, ja det luktar brygghus. Åsikterna huruvida det luktade gott eller inte gick isär. Jag tyckte det luktade fantastiskt! Anders som driver detta Beer Project berättade om byggnadens historia på ett trevligt och entusiastiskt sätt. Entusiast ja, snacka om driftig människa. Här får man saker och ting gjorda och drömmar förverkligade.


Efter rundturen fick vi sätta oss till ett uppdukat bord för att provsmaka de fem ordinarie sorterna. Tanken är att det ska släppas en ny öl den 25:e varje månad utöver de fem ordinarie. Låter spännande. Ett provsmaksprotokoll fanns för de som ville anteckna lite. Vi började från vänster med en vete-öl. Typen brukar inte falla mig i smaken alls men den här var lite mer smakrik och inte fullt så tråkig som de flesta andra vete-öl. Nästa var en Pale Ale som smakade metalliskt och hade en bitter och efterhängsen eftersmak. Ett riktigt bottennapp! En välhumlad Pilsner låter ju spännande men icke. Även denna hade en tråkig bismak som förtog resten av smakerna. IPA´n som följde var ändå okej. Tyvärr inte mer än så. Lite intetsägande och småtråkig. Så långt inga smaksensationer precis. Cacao-Portern, som nu nog hade uppnått rätt temperatur, väntade vi oss mycket av. Vi blev inte besvikna. En ren njutning! Definitivt ingen öl som man stjälper i sig utan vidare. Här ska det smakas och njutas i fina glas. Varför inte köpa hem en sådan flaska att sitta och smutta på en kväll istället för en flaska vin. Väl värt att prova. Tyvärr är det för närvarande slut på Systemet!
Efter provsmakningen träffade vi Anders igen och då berättade han att både till Pale Alen och Pilsnern skulle recepten göras om och att det fortfarande bara var provbrygder. Låter lovande!
Förresten, puben öppnar den 20 november och är sedan öppen alla dagar 17.00-01.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar