Kärleksmums |
Mycket att stå i idag. Gäster som kommer för att äta och förhoppningsvis se MFF ta hem guldet. Min fru ville dessutom ha kärleksmums med sig till praktiken så det var bara att sätta fart. När plåten väl var i ugnen och yngste sonen slickat byttan med smet till frukost så gjorde jag pressgurka till kalkonen ikväll. Pressgurka är både enkelt, snabbt och grymt gott till det mesta. Se recept nedan.
"Stuffing" till kalkonen |
Redo för ugnen |
Pressgurka
Pressgurka |
Blanda en lag av:
2-3 msk ättiksprit 12% (beroende på hur mycket "bite" du vill ha i lagen)
1 dl vatten
2 msk socker
lite vitpeppar
finhackad persilja efter smak. Jag brukar ta ett par matskedar.
Rör tills sockret löst sig, blanda med gurkskivorna. Låt helst stå en stund om du kan bärga dig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar