Varje år säljs mellan 6000 och 7000 ton julskinka.När jag var ung kokte alltid mamma skinkan och tog väl hand om spadet. Dopp i gryta var standard på vårt julbord. Denna tradition är tyvärr inte så vanlig längre med alla färdigkokta och t.o.m. färdiggriljerade skinkor. Det går visserligen att köpa skinkspad för sig men det är nog på väg att försvinna för gott.
Allt fler efterfrågar ekologisk julskinka och Scan säger att de levererar mer ekoskinka än någonsin. Trots det kommer den inte att räcka till alla som vill ha.
Alla har vi väl råkat ut för att griljeringen bara runnit av och bränt fast i botten av pannan istället för att lägga sig fint ovanpå skinkan. Jag tyckte därför att det var värt att prova tipset som fanns i ett ICA-blad som jag fick på posten:
Så fastnar griljeringen
Torka skinkan torr med hushållspapper.
Sikta över majsstärkelse, bred på valfri griljering och strö till sist ströbröd över skinkan.
Griljering med asiatisk touch
3 msk röd currysenap (Kofoed´s Sennep R
2 msk flytande honung
1 äggula
Bre griljeringen på den färdigkokta skinkan efter att du siktat med majsstärkelse. Sikta över ströbröd och sätt in i 225 grader i 10-15 minuter. Vill den inte få färg så kör på grill de sista minuterna men håll då koll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar