måndag 8 november 2010

Stifado



Stifado är en grekisk kryddig köttgryta med bl.a kanel och nejlika. Godast om den får koka länge och nästan godast dagen efter, men nu var det ju idag vi skulle ha den (se recept nedan). Jag gjorde tzatziki till och serverade anrättningen med klyftisar. Funderade på vad vi skulle ha för grönsak till men då jag fick ett paket på posten med olika majskombinationer från Boundelle (en bonus till grillen jag vann från dem) så fick vi prova någon sort. Det blev majs med chili. Tittar man på innehållsförteckningen förstår man att det röda är paprika (10%). Chili står för 1% av ingredienserna. Ganska OK smak men det kunde varit lite mer stuns. Majsen i sig är krispig och god:

Stifado 4 pers
ca 800 gram nötkött (jag valde fransyska) i grytbitar
2 köttbuljongtärningar
400 gram krossade tomater
2-3 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 kanelstång
1 krm nejlika (var försiktig, tar lätt över smaken)
2 lagerblad
En skvätt rödvin efter smak
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk socker
1 dl syltlök
salt och peppar

Bryn köttet. Rör sedan i allt annat och fyll upp med vatten så att det täcker köttet och låt puttra tills köttet är mört.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar