måndag 15 november 2010

Lime- och ingefärsbakad torsk

Hittade ett gammalt receptblad som jag tagit någon gång på ICA. Eftersom jag hade torsk i frysen passade det bra. Modifierade receptet lite efter förutsättningarna i kylen. Blev helt okej.

Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry

4 portioner
600 gram torskfilé
2 msk riven ingefära
1 lime
1 vitlöksklyfta
1 msk röd currypasta
500 gram wokgrönsaker
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar

Blanda ingefäran och saften från en halv lime. Lägg torsken i en form och krydda med salt och peppar. Pensla med ingefärsblandningen och sätt in mitt i ugnen på 150 grader. Ta ut när fisken innertemperatur är 55 grader (ca 15 min). Fräs vilka wokgrönsaker du vill ha med finhackad vitlök i lite olja. Själv tog jag purjo, minimajs, röd paprika och strimlade bambuskott. I originalreceptet står det att man kan ta djupfrysta wokgrönsaker. Tillsätt currypasta, kokosmjölk och buljongtärningen. Smaksätt med saften från en halv lime och eventuellt salt och peppar. Servera torsken med grönsakscurryn och ris. Smaklig spis.

3 kommentarer:

  1. Riktigt fint, men en länk till orginal-receptet hade varit pärla! Ska torsken vara tinad innan tillredning? Samt att det inte framgår om torsken ska ner i Kokos/wokblandningen, eller att denna skall hällas över i "torsk-formen"?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan tyvärr inte länka till detta recept då det var ett lösblad i ICA-butiken och jag har inte hittat det på ICA´s hemsida.
      Torsken (som var tinad innan tillagning) serverades på tallrik och wokblandningen serverades till.

      Radera
  2. Hittade originalet sedan iallafall.
    http://www.ica.se/Recept/lime-och-ingefarsbakad-torsk-med-gronsaker-i-rod-curry-584527/

    SvaraRadera