torsdag 5 maj 2011

Venmacka

Venmacka!
Under många år hade svärföräldrarna en bostad på Ven i Öresund. Ett litet paradis där vi tillbringade många lediga helger och somrar. En vanligt förekommande enkel förrätt som vi ofta hade på fredagen innan middagen hunnit bli klar var denna sk venmacka. Det är inget vedertaget namn mer än inom familjen men så har den alltid hetat hos oss så det kan den få fortsätta heta tycker jag. Tonfisk på burk är inget jag ömmar för men på den här mackan är det klockrent.

Venmacka
2 pers

2 skivor kavring
1 burk tonfisk i vatten
ca 5 cm purjolök
1 dl gräddfil
salt och peppar

Gör så här:
  1. Låt vattnet till tonfisken rinna av ordentligt eller använd locket till att pressa bort vattnet.
  2. Blanda tonfisk med gräddfil och finhackad purjolök.
  3. Smaka av med salt och peppar
  4. Lägg upp på kavring och servera med en god öl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar