Min variant av ett Bufférecept:
Missade persiljan, damn! |
Grillad fläskytterfilé med sötsyrlig tomatsky och marinerad broccoli
4 pers
ca 600 gram nötytterfilé, fläskytterfilé eller benfri kotlett
grillkrydda (gärna någon variant med vitlök)
900 gram delikatesspotatis (eller färskpotatis)
1/2 dl hackad bladpersilja
2 stora tomater eller en ask körsbärstomater eller liknande
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
500 gram broccoli
1 citron
olivolja, smör
salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader eller starta grillen.
- Skär broccolin i mindre bitar. Skala och skiva stammen i tunna skivor. Koka broccolin mycket lätt bara någon minut. Häll av och blanda med rivet skal av en citron, 2 msk olivolja och 2 krm salt. Blanda runt ordentligt och låt stå i ca 30 minuter.
- Gnid in köttet med grillkrydda.
- Bryn köttet runt om i en stekpanna i lite olja och smör eller grilla den så att den får färg runt om.
- Lägg över köttet i en ugnssäker form och ställ stekpannan åt sidan eller om du grillar så grilla den indirekt, alltså inte över glöden, och gärna med lock med termometern i den tjockaste delen av köttet. Kolla på förpackningen vilken temperatur som är den idealiska.
- Linda in köttet i folie när det är klart. Låt det vila 10-15 minuter.
- Koka potatisen, låt den sedan ånga av och blanda med 2 msk olja, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och persiljan.
- Skär tomaterna i tärningar och stek dem tillsammans med balsamvinäger och honung i lite olja. Låt småkoka i ca 5 minuter.
- Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar