Entrecote med vitlökssås och skivad ugnspotatis |
Ugnspotatis och färska lökar |
Lättkokta sockerärtor är goda tillbehör |
Ryggbiff, lätt penslad med chiliolja |
Grillningen har verkligen kommit igång och det börjar också märkas i butikerna som möblerar om och plockar fram de dammiga lagren med grillkol och briketter från förra säsongen. Vissa nyheter i marinad/glace/rub-hyllorna har också visat sig. Santa Maria har färdiga dippor som nyhet. Vad består de av med den hållbarheten förvarade i rumstemperatur???? Tveksamt om jag ens kommer att testa.
Häromkvällen grillade jag ryggbiff och entrecote. Till detta gjorde jag skivad potatis i ugn och en himmelsk vitlökssås.
Vitlökssås
4 pers
3 scharlottenlökar
1 morot
1/2 röd eller gul paprika
8 grönpepparkorn
smör
1 tsk rostad scharlottenlökfond
1 msk grönsaksfond
1 msk soja
10-15 vitlöksklyftor
2 dl vatten
2 dl grädde av valfri fetthalt
salt och peppar
Gör så här:
- Ugnsbaka vitlöken ca 10 minuter i 210 grader. Ta ut och låt svalna något.
- Fräs hackad scharlottenlök, skivad morot, grönpepparkorn och paprikan i en rejäl klick smör.
- Häll på vatten och låt puttra tills ungefär hälften återstår. Mixa med stavmixer och sila.
- Häll på fond och grädde. Koka upp.
- Pressa i de ugnsbakade vitlöksklyftorna.
- Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker. Red av med såsredning om du vill ha såsen tjockare.
Ååå nu vattnas det i munnen!
SvaraRadera