Påskgodis! |
Nils Oscar Kalaspåsköl (1393)
Årets kalaspåsköl är lite mer alkoholstark än föregående års variant. Ölet är fylligt och gott med en härlig rödaktig bärnstensfärg. God beska och bra humlearom från bl.a Cascade och Amarillo. Saknas det där lilla extra för att nå toppbetyg men en klar 4 av 5 tycker jag att den är värd.
Mohawk Red Easter (1361)
Färgen drar verkligen åt det röda. Är det då en varningens färg? Jag har svårt att riktigt bestämma mig. Smakar lite metalliskt i min mun vilket inte är något att sträva efter. Bra beska och eftersmaken något bättre. Humlearomer finns där men utan att träda fram ordentligt. Nja, lämnar inga positiva spår och är inget man längtar efter att dricka igen. Får bli 2 av 5
Oppigårds Easter Ale (1345)
Oppigårds Easter Ale har genom åren vunnit flera utmärkelser och fått höga betyg i tester. Årets har vacker färg åt mörk bärnsten. God humlearom från Cascade och Centennial. Alldaglig. Lagom beska. Sticker inte ut. Helt OK! 3,5 av 5
Mikkeller Green Easter IPA (1394)
Doftar fantastiskt när man häller upp den. Tyvärr så är den lite i beskaste laget för mig. Goda humletoner uppväger till en del och efterhand blir intrycket bättre. En hög alkoholhalt som märks. Inte så att den blir alkoholstinn på något sätt men bettet finns där vilket sänker helhetsupplevelsen. Smakrik och god men....3,5 av 5.
Pumpvikens Påsköl (1330)
Gott och välbalanserat öl som passar till det mesta på påskbordet. Lättdrucket utan att vara för snällt. Nynäshamns Ångbryggeri AB har lyckats med detta inte så väldoftande men riktigt goda öl. 4 av 5
Hej igen!
SvaraRaderaVill dela med mig av en bra sida, du kanske redan funnit den, men här är den iaf, www.vinochgastromi.se
Där har de lite av varje bla öl och vin provning.
Ta gärna en titt på Jan Hedh´s brödrecept.
Ha en trevlig helg
Kul att läsa vad en som inte drabbats av ett behov av humlechock tycker om ölen, vi tyckte att Mikkellern var överlägset bäst men satte som du Mohawken lite lägre.
SvaraRaderaDen riktiga överraskningen var S:t Eriks Påsk som var mycket intressantare än vad vi trodde. Har du provat den?
Daniel
Schnille och Schmak