tisdag 26 april 2011

Sockerkaka med vaniljfyllning

En trevlig och lätt sockerkaka där grundkakan är helt utan fett. Fyllningen som man häller på ger en riktigt god och mjuk vaniljsmak.


God som den är, eller som här med smält choklad och grädde

Sockerkaka med vaniljfyllning

3 ägg
3 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver


Fyllning
125 gram smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det kokande vattnet och rör om.
  3. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i äggvispet.
  4. Häll smeten i en rund, smord och bröad form och grädda kakan i ca 35-40 minuter. 
  5. Ta ut kakan och låt den svalna. Dela den sedan i 2 runda bottnar.
  6. Gör fyllningen: Koka smöret och mjölken häftigt i ca 2 minuter. Ta kastrullen av värmen och vispa ner vaniljsockret.
  7. Dränk in båda bottnarna med den heta vaniljmjölken. Lägg ihop bottnarna.
Kakan är jättegod precis som den är men det går också bra att servera med en klick grädde till.

Bottnarna dränks med god vaniljfyllning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar