God som den är, eller som här med smält choklad och grädde |
Sockerkaka med vaniljfyllning
3 ägg
3 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
125 gram smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det kokande vattnet och rör om.
- Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i äggvispet.
- Häll smeten i en rund, smord och bröad form och grädda kakan i ca 35-40 minuter.
- Ta ut kakan och låt den svalna. Dela den sedan i 2 runda bottnar.
- Gör fyllningen: Koka smöret och mjölken häftigt i ca 2 minuter. Ta kastrullen av värmen och vispa ner vaniljsockret.
- Dränk in båda bottnarna med den heta vaniljmjölken. Lägg ihop bottnarna.
Bottnarna dränks med god vaniljfyllning |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar