tisdag 19 april 2011

Torskrygg med skirat smör och pepparrot

En rejäl bit torskrygg med skirat smör och riven pepparrot.


Torskrygg är enkelt att tillaga, fast och fint i köttet och lätt att variera. Enklast möjliga är nästan godast. Att bara fräsa på den för att få stekyta och sedan köra den klar i ugnen. Sköter sig själv. Riktigt färsk och lagom tillagad så faller den isär i härliga skivor. Findus har släppt två varianter av frusen torsrygg som låter ganska goda och som ska tillagas i påse i ugnen men det lär inte slå färsk om ni lyckas få tag i det.

Torskrygg med skirat smör och pepparrot
4 pers

ca 700 gram torskrygg med skinnet kvar
75 gram smör
pepparrot
salt och peppar

Gör så här:
  1. Skär torsken i 4 portionsbitar. Stek den hastigt med skinnsidan ner i en rejäl klick smör tills den fått färg.
  2. Ta upp torsken försiktigt och lägg över i ugnsfast form. Häll över överblivet stekfett. Salta och peppra och sätt in i 120 grader varm ugn och låt gå färdigt tills innertemperaturen är ca 45-50 grader. Svårt att säga någon tid då det beror på storleken på fisken.
  3. Smält smöret och riv rejält med färsk pepparrot på den fina sidan av rivjärnet.
  4. Servera torken med smält smör, pepparrot, citron och pressad potatis.
  5. Njut!
Hur mycket pepparrot man ska ha till är en smaksak
Rätt tillagad så ramlar den nästan sönder i sina skivor

1 kommentar: