En rejäl bit torskrygg med skirat smör och riven pepparrot. |
Torskrygg är enkelt att tillaga, fast och fint i köttet och lätt att variera. Enklast möjliga är nästan godast. Att bara fräsa på den för att få stekyta och sedan köra den klar i ugnen. Sköter sig själv. Riktigt färsk och lagom tillagad så faller den isär i härliga skivor. Findus har släppt två varianter av frusen torsrygg som låter ganska goda och som ska tillagas i påse i ugnen men det lär inte slå färsk om ni lyckas få tag i det.
Torskrygg med skirat smör och pepparrot
4 pers
ca 700 gram torskrygg med skinnet kvar
75 gram smör
pepparrot
salt och peppar
Gör så här:
- Skär torsken i 4 portionsbitar. Stek den hastigt med skinnsidan ner i en rejäl klick smör tills den fått färg.
- Ta upp torsken försiktigt och lägg över i ugnsfast form. Häll över överblivet stekfett. Salta och peppra och sätt in i 120 grader varm ugn och låt gå färdigt tills innertemperaturen är ca 45-50 grader. Svårt att säga någon tid då det beror på storleken på fisken.
- Smält smöret och riv rejält med färsk pepparrot på den fina sidan av rivjärnet.
- Servera torken med smält smör, pepparrot, citron och pressad potatis.
- Njut!
Hur mycket pepparrot man ska ha till är en smaksak |
Rätt tillagad så ramlar den nästan sönder i sina skivor |
oh så gott! Älskar torskrygg!
SvaraRadera