måndag 9 maj 2011

Grillad seabream med citronrisotto

-Ööööh, den har ju ögon!
-Finns det ben?
Två inte helt klockrena kommentarer från sönerna när jag grillade hel seabream. Jag trodde i min enfald att barnen hade koll på att fiskar har både ögon och ben.....

Lomma fiskvagn levererar!

Seabream
 Seabream är en erkänt bra matfisk med fast vitt kött. Den finns i olika former och storlekar runt om i världen och är många kockars favorit bland fiskar med vitt kött. Ibland går den under namnet Guldsparid.

Färdiga för grillen



Seabream är oftast en ganska liten fisk som med fördel grillas hel. Jag fick den urtagen från Lomma fiskvagn och skar några snitt i firrarna innan jag gned in dem med salt, citron, olja och peppar. Lite dill och citron i buken också. Sedan fick de ligga till sig. Under tiden lagade jag till en riktigt smarrig risotto. Jag gjorde enligt grundreceptet på förpackningen. Sedan lade jag till lite rivet citronskal, lättkokta och skivade sparrisar och lite klippt gräslök. Supergott!

Krämig risotto med citron och sparris passar bra till fisk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar