tisdag 29 november 2011

Skumtomtefudge

Skumtomtefudge
Det här receptet stötte jag på förra julen men blev aldrig riktigt färdig att prova. Nu när sonen hade en påse skumtomtar så frågade jag om jag inte kunde få ett gäng av honom. Jag hade före det konstaterat att jag hade alla övriga ingredienser hemma.
Receptet är väldigt lätt och resultatet blir ganska kul och udda även om det inte föll hela familjen i smaken. Annette tyckte att färgen var likt en s.k uppstötning. Trots detta så smakade hon och blev inte särskilt impad. Hon gilla i och för sig inte konsistensen av fudge. Övriga familjemedlemmar tyckte om dem. Nu ska arbetskamraterna få prova.....

Skumtomtefudge

12 skumtomtar
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad

Gör så här:

 1. Blanda i kastrull och smält alla ingredienser utom chokladen på svag värme. När det blivit en slät smet låt det småkoka under omrörning i 10 minuter. 
 2. Blanda i 150 g vit choklad och rör om tills det smält. Ta kastrullen från spisen och fortsätt röra tills massan blivit ljusare och svalnat lite. Häll upp i bakplåtspappersklädd form ca 15 x 20 cm och låt stelna i kylen. Skär sedan i bitar.

3 kommentarer:

 1. Är standard hos oss varje jul :-) sååå gott! /Nilla

  SvaraRadera
 2. Fin färg de fick :) Jag kan tyvärr inte äta dem, vegetarian som jag är, men jag kan tänka mig att de är goda!

  SvaraRadera
 3. Grymt goda blev dom. Vilket recept. Detta kommer nog bli en tradition. jag hade i lite röd karamellfärg vilket gjorde dom rosa. Det blev bra:)

  SvaraRadera