söndag 6 december 2015

Nyheter från Södra Maltfabriken

Deer Santa (30801) från Södra Maltfabriken är en riktigt trevlig julöl som släpptes på Systembolaget den 1 dec. Ligger i beställningssortimentet och väl värd att beställa till julbordet eller bara att dricka som den är, utan tillbehör. Söt utan att vara för söt och besk utan att vara för besk. Härliga citrustoner från tyska humlesorten Mandarina Bavaria.

Deer Santa från Södra Maltfabriken
Jag är inte lika förtjust i deras stout med det fyndiga (eller?) namnet Stout. På flaskan står det att den ska smaka russin, kakao, espressokaffe, saltlakrits och körsbär. Låter fantastiskt men tyvärr så fungerar det inte mina smaklökar. Väl spritig och metallisk smak som tränger undan andra smaker. Nu är jag inte någon stoutfantast ska sägas men likväl, inte imponerad. Södra har levererat  annat bra som istället borde provas, som julölen ovan eller deras Almighty.

Södras Stout

2 kommentarer:

  1. Hej! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet - många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, http://www.gastronauts.se , och titta runt.

    SvaraRadera