torsdag 23 februari 2012

Torskrygg med god grön sallad

Torskrygg har visat sig vara de absolut mest klickade recepten på bloggen. Inte så konstigt kanske så gott som det är. Torsken mår ju dessutom bättre och bättre i många vatten och fler och fler upptäcker torskryggen nu när den finns lättåtkomlig i frysdisken. Jag föredrar den färska såklart men fryst funkar också.
En klassiker är den enkla varianten med skirat smör och pepparrot som dyker upp om ni klickar på länken. Den här gången gjorde jag en riktigt god och matig sallad till torsken. Den salladen blev så populär att den redan har serverats även till en bit chilihalstrad lax. Håll till godo.

Halstrad lax med god avokadosallad

Torskrygg med samma sallad
Avokado- och gurksallad
4 pers

2 tärnade avokado
saften av en citron
1 skalad och urkärnad gurka
1 påse blandad sallad eller babyspenat
3 salladslökar
1 knippe dill
1 msk olivolja
salt

Torskrygg med massor av pepparrot

Gör så här:

Tärna avokadon och lägg i en bunke. Pressa citronen över. Skala och kärna ur gurkan och skär den i samma storlek som avokadon. Strimla löken och hacka dillen och blanda samman allt. smaka av med salt. 






1 kommentar:

  1. Ojojoj ser supersmarrigt ut! Det här måste jag testa.

    SvaraRadera