onsdag 8 februari 2012

Amerikanska choklad- och jordnötskakor

Smarriga "kulor" klara för ugnen

De här lättbakade och goda kakorna har en tendens att försvinna märkligt snabbt ur kakburken. Två söner påstår båda att den andre minsann också ätit många. Summa summarum, gör en dubbel sats med en gång för så goda är de.

Amerikanska choklad- och jordnötskakor
ca 25 st

200 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 dl grovhackade salta jordnötter
100 gram grovt hackad mörk choklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Blanda resten av ingredienserna och rör ned dem. Arbeta ihop till en deg.
  3. Forma kulor (ca 3 cm i diameter) och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 17-20 minuter.
Försvinnande goda choklad- och jordnötskakor

1 kommentar:

  1. Perfekt balans i smakerna och textur! Extra bonus att det räckte att forma kulor och slippa trycka ut dem. Tack för ett toppenrecept!

    SvaraRadera