onsdag 1 februari 2012

Kycklingfilé med broccoli- och osttäcke

En mager filé med gott täcke som passar de flesta smaker, ung som gammal. Barnen åt med god aptit och träd (broccoli) är en av få grönsaker som man kan fresta yngste sonen med. Den här filén blir saftig och smakrik av det vitlöksdoftande ost- och broccolitäcket som smälter ner över filén. Jag använde en bra parmesan och det smälter ju inte på samma sätt som exempelvis en västerbotten eller en god präst, men smakade mycket bra.
Jag fick tag i billig skivad filé och gjorde rätten klar i ugnen när det var ca 10 minuter kvar av potatisen. Inte lika snyggt som om man använder hela filéer men de skivade var billigare! Mammas egenhändigt plockade kantareller var perfekt till men det går nog fint med annan svamp.

Lägg till bildtext
Kycklingfilé med broccoli- och osttäcke
4 pers

1 broccoli
ca 100 gram riven ost (exempelvis västerbotten eller parmesan)
1 pressad vitlöksklyfta
4 kycklingfiléer
salt och peppar
smör
Sky:
1 dl vatten
1 dl grädde
1 msk kinesisk soja

Gör så här:
  1. Skär bort stjälken på broccolin och dela broccolin i buketter. Koka i lättsaltat vatten i ett par minuter. Häll av vattnet och hacka broccolin. Blanda med ost och pressad vitlök.
  2. Salta och peppra filéerna och stek dem tills de fått fin färg i smör. Fördela broccoliblandningen på filéerna och häll på vatten, grädde och soja. Lägg på ett loch och låt dem sjuda 8-10 minuter eller tills innertempen är 68-70 grader.
  3. Servera med klyftpotatis, körsbärstomater, sky och stekt svamp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar