torsdag 9 februari 2012

Chipstest med både topp och botten

Samtidigt som Pringles kampanjar för fullt på TV om chips med mer smak så hittar jag Bjärechips från Bjäre Hembygd på ICA i Höllviken. Påsen är ganska oansenlig och intetsägande men ändå inte ful. Smaken sägs vara gräddfil och lök. När man öppnar påsen sprider sig en lite oljig doft från friteringen. Chipsen är ganska jämnsmå och släta med ett tunt skal kvar. De är rikligt kryddade med en lätt löktouch och smakar mycket och gott. Nästan väl mycket..... Lite, lite mer än lagom salta men smaken är som sagt god och de ger ett fräscht intryck. 4 av 5.

Bjärechips
Estrellas senaste tillskott på hyllan har den inte så lite knepiga smaken av cheeseburgare!! Läser man det finstilta så står det att chipsen ska smaka nygrillad hamburgare. Hade man inte vetat det så hade man nog inte kunnat gissa det. När man vet det kan man möjligtvis med lite god vilja känna något som liknar burgare...men varför? Fadd, kryddsvag och bara så jättetråkig smak... Betyget får bli 1 av 5.

Chips med smak av burgare? Nej tack!

I melodifestivaltider hör det till att det dyker upp någon typ av snacks som försöker rida på festivalvågen. Santa Maria har släppt festivalchips med tacosmak. Gillar man tortillachips och tycker att taco funkar som käk någon gång i månaden lär gilla dem. Gott kryddade och inte alls så dumma. Kanske inte som tillbehör till tacomat, det blir lite kaka på kaka liksom. Kanske inte heller efter dylik mat, men annars. Med ett glas öl till melodifestivalen funkar det och får 3 av 5.


Santa Maria tacochips

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar