måndag 20 februari 2012

Mozzarellafyllda köttbullar

Mozzarellafyllda köttbullar i god tomatsås

Hittade ett ganska kul recept i en folder från Santa Maria. Jag gjorde om receptet lite och det här blev min variant. Alla i familjen gillade rätten och det är ganska enkelt att rulla ihop köttbullarna. Det är ganska viktigt att man får dem "täta" så att inte osten tränger ut. 500 gram färs blir ganska lagom till de 20 små ostarna.
Minimozzarella, en kul produkt

Inte så svårt och ganska kul
Mozzarellafyllda köttbullar
4 pers

1/2 kruka basilika
500 gram blandfärs
1 tsk salt
1 tsk chilipeppar
1 påse minimozzarella
 Sås:
500 gram krossade tomater
1/2 kruka basilika
1 dl kycklingbuljong
1 tsk oregano
1 pressad vitlöksklyfta

Låt gärna tomatsåsen koka ihop en liten stund

Dekorativt och gott

Gör så här:
  1. Hacka all basilikan grovt. Spara några blad till dekoration. Blanda färsen med salt, chilin och hälften av basilikan.
  2. Forma färsen till bollar runt mozarellan och se till att de blir "hela". Lägg köttbullarna i en form och tillaga i 225 grader i ca 5 minuter tills de fått lite färg.
  3. Koka upp ingredienserna till såsen och häll det sedan över köttbullarna efter de fem minuterna. Sänk samtidigt temperaturen till 150 grader och tillaga i 15 minuter.
  4. Garnera med ett par basilikablad och servera till pasta.

Pasta passar bra till köttbullarna


2 kommentarer: