Vill man baka skorporna utan choklad så går det bra att ha i 2 1/2 dl hackad mandel istället för chokladen.
Receptet fick jag av en arbetskamrat som härstammar från Italien. Tack Manuela!
Degrullar, färdiga för ugnen |
Cantuccini
2 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mald mandel
250 gram hackad mörk choklad
50 gram kallnat smällt smör
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Färdiga cantuccini med massor av choklad |
Gör så här:
- Blanda ägg, socker, mandel, vaniljsocker, choklad och kallt smällt smör. Kör lite med elvispen tills det blir en lagom jämn smet.
- Rör i vetemjölet och bakpulvret.
- Forma en deg. Dela den i fyra delar och rulla varje del till runda stavar. Platta till en aning. Lägg stavarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda ca 20 minuter i 190 grader.
- Ta ut plåten, låt svalna något och skär sedan i lagom stora skorpor.
- Sätt in i ugnen igen i 5-10 minuter och låt dem få färg.
- Stäng av ugnen och låt luckan stå på glänt i en halvtimme.
Låter väldigt gott detta!
SvaraRaderaSätter som bokmärke och ska definitivt provbakas snart =) Tackar!
Prova gärna att riva i skalet från en citron, lime, grapefrukt eller apelsin. Samt några droppar bittermandelolja= yummy!
SvaraRadera