Ett nät musslor kan göra dig sjuk.....och sjukt nöjd. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela. Efter kokningen ska du dessutom ta bort de som inte öppnat sig. Då borde du vara säker. Det här receptet är inspirerat av Per Morberg. Det blir säkert spad över. Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. Red av och du har en delikat soppa.
Det finns fler recept på musslor här.
Musslor i grädde och vitt vin
4 pers
1 kg musslor
ca 5 cm purjolök
1 morot
4 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
4 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
salt och peppar
1 lagerblad
1 kvist timjan
Gör så här:
- Rengör och plocka bort skadade musslor och musslor som inte stänger.
- Skär alla grönsaker och lök i små bitar. Finhacka vitlöken.
- Häll oljan i en het kastrull och lägg i musslorna. Rör om. Häll i vin, grönsaker och grädde.
- Lägg i kryddor, salt och peppar. Koka tills musslorna har öppnat sig. Smaka av spadet. Servera i djupa tallrikar med gott om spad och hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar